diumenge, 5 de gener del 2014

Històries de playmobils

   Els clicks de Playmobil són un bonic record d'infància o una joguina per molts de nosaltres. Però els havíeu vist mai com un recurs educatiu?

  Doncs això és el que han aconseguit des d'Aesclicks (Asociación Española de Coleccionistas de Playmobil) Arqueoxarxa (la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

   
En aquesta ocasió han assentat el campament amb l'exposició Playstories. Juga i aprèn amb els clicks
al MAC-Olèrdola (Castell d’Olèrdola), molt a prop de Vilafranca del Penedès, i al mig del Massís del Garraf. en concret eren 6 diorames que representen diferents èpoques de la Història a través d'aquests petits personatges. Són recreacions amb rigor històric (exceptuant l'intrús de cada diorama que cal trobar, jijiji). Els temes eren:
- Un instant del Juràssic

- Els primers homínids

- Celebracions a Egipte

- L’expansió de Roma

- L’època feudal d’Olèrdola – segle XI

- L’arqueologia. A la descoberta del passat



  
Sens dubte una oportunitat única de transmetre la passió per la nostra història a petits i grans!


El millor de tot, és que encara hi sou a temps de veure l'exposició, perquè hi seran fins a l'1 de febrer del 2014. Els nens no paguen i els adults només paguen 2,30 €. Amb el carnet d'estudiant també s'accedeix gratuïtament a qualsevol edat.

   Amb l'entrada teniu dret a visitar tot el jaciment arqueològic. Només per això ja paga la pena anar-hi, sens dubte és un jaciment molt interessant, no només per les seves dimensions, sinó pel valor històric, ja que es troben restes de tres èpoques diferents: ibers, romans i Edat Mitja.




   A l'estar dalt d'un turó les vistes de Catalunya són espectaculars! Si voleu aprofitar el día, podeu finar en l'area de pícnic amb un mini parc infantil, o fer excursions pels voltants.

   Ja teniu unes quantes propostes per gaudir en familía del nostre país. Trobareu més info clickant sobre els enllaços de més amunt.

   A disfrutar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada