dimecres, 1 de maig del 2013

Planta't als Botànics

     El passat diumenge 21 d'abril, els Jardins Botànics de Barcelona es van convertit en una gran festa dedicada a la Primavera, ho voleu veure?

    Doncs si, es va celebrar la festa de la primavera, com cada any, però aquest cop tenia un aire de celebració especial, ja que l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona estava d'aniversari, ni més ni menys que 20 anys d'Associació!!  Moltes felicitats des d'aquí!!!
   Tinc el plaer de conèixer personalment alguns d'aquest voluntaris, que van participar de forma activa des del principi de l'Associació, i que van contribuir a poblar i dotar el Jardí Botànic. I els hi vull agrair, a tots els voluntaris, la seva tasca, ja que amb la seva feina han aconseguit que Barcelona disposi d'un Jardí Botànic digne, del qual es pugui sentir orgullosa per que tant barcelonins com altres ciutadans puguem anar a gaudir de la seva flora (i per descomptat la fauna associada).


     Però ara parlem de la festa! va ser una gran festa tal i com ho demostren les mes de 5000 persones que hi van anar a fer una visita i a gaudir. Només arribar una petita mostra de productes naturals i de producció ecològica ens donaven la benvinguda! a veure qui es resisteix? Agafem un programa i de seguida veiem que al llarg de tot el jardí es distribueixen diferents activitats i tallers per a públics de diferents edats, però amb una característica comuna, les ganes de passar-ho be!!

    Així doncs podies assistir a un espectacle infantil variat, mooolt divertit, els nens (i els pares també) van ballar, cantar, escoltar contes, i... vam aprendre el rap del Joan Petit! Una versió adaptada als temps actuals d'un clàssic de sempre.

   O podies per exemple, crear el teu propi centre d'art floral, aprendre una mica sobre bonsais o d'us sostenible de l'aigua. També es podien visitar tres exposicions diferents, de la qual vull destacar un prodigi de la natura als ulls de la ciència i convertit en art, parlo de l'exposició fotogràfica on es plasmaven les interaccions electromagnètiques d'algunes plantes. Realment sorprenent!! aquí teniu un exemple.


     A dalt de tot del Jardí Botànic, es va plantar una ludoteca per als més petits, i un munt de jocs tradicionals per poder jugar sol o en família.

         I per acabar el recorregut de portes obertes, tothom que ho va voler va poder deixar la seva emprenta al jardí, gràcies a l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona, que per commemorar el 20è aniversari, van preparar un mandala gegant que representa el logotip de l'associació, i on els visitants podien plantar un gerani en flor. Trobareu la foto a la seva web.

        Realment va ser un dia molt complet i no us puc explicar el ventall de possibilitats, per que el millor es que hi aneu a la propera festa, o com a mínim que us passegeu pel jardí botànic un dia qualsevol i comproveu amb els vostres ulls com d'esplèndid és el nostre Botànic.



      Però abans d'acomiadar-me us volia explicar que de jardins botànics de Barcelona n'hi ha dos. Si dos!
el que segurament ja coneixeu, i el gran desconegut, la descoberta de la jornada per a molts de nosaltres: el Jardí Històric. Situat just darrera del Palau Nacional de Montjuïc, la seva orografia i climatologia el converteixen en un espai únic on poden créixer espècies de caràcter eurosiberià típiques de climes més freds al nostre.

    I ara sí, espero haver encetat la vostra curiosita per aquests Jardins.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada