dijous, 14 de març del 2013

I aquest cap de setmana... Una mica d'història!!

    Sabíeu que a tocar de Barcelona tenim un jaciment ibèric bastant ben conservat i que es pot visitar tranquil·lament? Estic parlant de Ca'n Oliver, situat a la serra del Collserola, dins el terme municipal de Cerdanyola del Vallés, molt a prop del Parc Tecnològic.


    I no només és una excavació al descobert, també hi ha un museu de la mateixa temàtica, es realitzen exposicions temporals molt interessants, i activitats dirigides a tots els públics, des de grans a petits. Però el millor de tot és el seu equip i les ganes de transmetre coneixements d'una forma fàcil i divertida. I la veritat que ho aconsegueixen!!

   Per que us en feu una idea. Fa algunes setmanes van proposar un taller per construir una maqueta de casa ibèrica. Nosaltres hi vem estar i vem disfrutar moltíssim!! L'activitat comença per una visita guiada per l'excavació, basada per a la ocasió, en temes urbanístics. La visita guiada finalitza dins d'una autèntica reproducció de casa ibèrica, per poder-nos familiaritzar millor amb com es vivia.



   A continuació l'arqueòloga explica als nens com faran la casa, i ja està tothom a construir seguint les indicacions dels experts, però amb espai sempre per a la imaginació dels nens. Un cop finalitzada la construcció tornem a l'excavació i situant les cases una al costat de l'altra, reconstruïm el poblat ibèric!!
fantàstic!! i fet pels nens.



  Qui vulgui també pot visitar el museu. I encara que sembli increïble, tot això de forma gratuïta. Qui en pot donar més?

  I per aquest diumenge, la proposta es ben natural: taller d'elaboració de pa, en el marc de l'exposició del "mon agrari dins les terres de parla catalana". Nosaltres no ens ho perdrem!!

   I si vosaltres tampoc no us voleu perdre les properes activitats del museu, podeu seguir les seves propostes a traves de la pàgina facebook de Ca'n Oliver.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada